April 2019

Beklager til alle som har send meg bekymringsmeldinger på Facebook og Instagram, uten å ha fått svar. Sosiale medier har vært sperret her i Sri Lanka disse dagene pga. fare for ryktespredning vedrørende terrorangrepene. Vi er trygge, og satser på å få reist hjem i morgen kveld.

Jeg er i sjokk etter de forferdelige terrorangrepene her på Sri Lanka det siste døgnet. Gårdagen var surrealistisk. Å sjekke nyhetene er noe av det første jeg gjør hver morgen. I går våknet jeg til nyheter om at det har vært flere bombeangrep i Colombo. I første omgang klarte jeg ikke ta det innover meg, at det var HER det skjedde. Sannsynligvis fordi jeg alltid sitter i lille "trygge" Norge å leser slike nyheter.. men etterhvert som det kom flere bombeangrep, dødstallene steg og folk rundt ble mer og mer urolige, kom angsten og frykten krypende.

Som nevnt har vi hatt en sjåfør, Neleke, gjennom hele reisen her på Sri Lanka. Han og hele hans familie bor i Colombo, nærme St. Anthony's Church som ble bombet i går. Vi har delt ekstremt mange timer i bil sammen de siste 10 dagene, og har blitt veldig gode venner på denne korte tiden. Har inviterte oss til og med hjem til familien hans for å sove over dersom flyet skulle bli kansellert eller utsatt på grunn av terroren.

I går, like etter det første bombeangrepet i St. Anthony's Church, insisterte han på å kjøre oss til vårt neste stoppested, Hikkaduwa, selvom vi ba han om å være med familien sin. I bilen mottok han utallige telefoner og bekymringsmeldinger fra venner og familie. Han fikk tilsendt forferdelige bilder av stedet og meldinger om skadede venner og naboer.

Vanligvis, når jeg leser nyheter som dette, har jeg vanskelig for å sette meg inn i omfanget, da det som regel er langt fra hjemme. Nå har settingen snudd, og jeg sitter her. I Sri Lanka, en liten kjøretur unna alle disse terrorangrepene som til nå har tatt 290 menneskeliv. Etter planen skal vi reise hjem til Norge i morgen. Jeg skal ærlig innrømme at jeg kjenner en uro inni meg ved å reise til flyplassen i Colombo, hvor det også ble detonert en bombe i går ettermiddag. En del av meg vil avvente hele hjemreisen til ting har roet seg, men samtidig har jeg alltid sagt til andre at man ikke skal la frykten ta overhånd, og det står jeg enda for!

Jeg ber for alle som har mistet livet i angrepene, alle familiene som har mistet sine kjære, vår gode venn Neleke, og jeg ber for hele Sri Lankas lokalbefolkning for at de snart skal få fred etter årevis med uro, politisk korrupsjon og religiøs splittelse.

Solnedgangen her, akkurat nå.

Kommentarer

Nå kom vi akkurat til hotellet vårt i Unawatuna i Sri Lanka. Siden sist har vi nemlig vært på en liten rundtur gjennom dette lille fine landet, men tenker å skrive et eget innlegg om dette og alt vi har gjort senere! Forrige stopp var i Kandy hvor vi var så heldige å fikk bo på et sted som het Aarunya Nature Resort i noen dager. Her fikk vi vår helt egen villa! Villaen var enorm i seg selv, og SÅ fin. Den hadde også egen jacuzzi på terrassen!

Disse to dagene har altså vært helt magiske, og jeg har virkelig fått ladet batteriene. Dette stedet var så gjennomført, alt fra dusjsåpene til bassenget. Og apropos bassenget - slik så det ut:

Altså, WOW! Vi stod opp kl. 05:30 hver morgen for å bare henge over bassengkanten her og se på soloppgangen. Det var bare magisk rett og slett.

Servicen her var noe av det beste jeg har opplevt på hotell. De sørget for at vi hadde alt vi trengte til en hver tid, uten å være masete. Maten var også helt fantastisk, og vi fikk testet litt forskjellig mens vi var der. De har akkurat åpnet en ny tradisjonell restaurant inne på resorten, men fordi det regnet så mye på kveldene fikk vi dessverre ikke besøkt restauranten, men vi fikk heldigvis prøve maten fra menyen, som også var tradisjonell Sri Lankisk (sier man det sånn??) mat. Her kunne vi forresten få servert frokost hele dagen haha. Og for meg som elsker frokost var jo bare det i seg selv et lite høydepunkt!

Vi fikk også endelig tid til å leke oss litt med drona, og fikk tatt noen syke utsiktsbilder av både hotellet og området rundt!

Ellers brukte vi bare den litt for korte tiden vi hadde på dette stedet til å slappe av, lese bøker og spise mat. Maks rekreasjon! Det er heller ikke plass til så mange gjester om gangen på resorten, noe som selvsagt bidrar til en sykt behagelig og avslappende atmosfære. Jeg kommer definitivt til å dra tilbake dit neste gang jeg reiser til Sri Lanka, og dersom noen av dere har planer om å reise hit, så anbefaler jeg på det sterkeste at dere sjekker ut Aarunya Resort!

Nå er klokken snart 20:00 her allerede, så vi skal kaste oss rundt for å finne oss noe mat! Det står mellom to restauranter i kveld, enten CocoBay La Mer Beach Restaurant eller The Social. Har noen av dere prøvd disse? Har dere evt. anbefalinger på gode restauranter/lunsjsteder i Unawatuna eller Hikkaduwa i Sri Lanka? Tips tas i mot med stor takk <3

Kommentarer

Hei igjen <3

Denne gangen fra Agra! Vi kjørte fra Jaipur i går, og har nå booket oss inn på hotell i Agra, nabobyen til New Delhi. Her er vi utelukkene for å besøke Taj Mahal i morgen tidlig, før vi reiser videre til Sri Lanka. Det var litt kjipt å forlate Jaipur etter kun 2 dager, det er jo SÅ mye å se der. Heldigvis fikk vi med oss alt vi hadde håpet på, og litt til.

I går hadde vi en lang dag med mange ting å gjøre, men gårdagens høydepunkt var definitivt å besøke Monkey Temple. Herregud jeg ble så overveldet av den opplevelsen, og jeg er sikker på at jeg kunne vært der inne i en evighet!

Monkey temple er et gammelt forlatt tempel hvor det bor flere tusen apekatter! De er helt fri og lever sitt eget liv her. I India har de nemlig en egen “monkey god” som er gud over alle aper. Så dette stedet hadde også et tempel hvor man kunne be for apene blant annet. De er altså ganske hellige her. Og det beste av alt? Vi var nesten helt alene der!! (Vi gikk sammen med en lokal som kjente apene godt og som de var trygge på og faktisk hørte på haha).

Når vi først kom inn på området så vi 5-6 aper som løp rundt og kom å hilste på, og allerede da var jeg i ekstase haha. Når vi omsider gikk videre inn til selve tempelet, som for øvrig var helt sinnsykt mektig vakkert i seg selv, var det aper OVERALT rundt oss. De løp rundt, slappet av, badet (visste ikke at aper kunne svømme??) og kom å hilste på oss om hverandre. De var veldig menneskevandt virket det som, og på et tidspunkt hadde jeg hele 3 aper hengende på meg.

De var sååå glade i kjolen min og håret mitt, så det stod til alle kanter. Thomas var så heldig å ble bæsja på av en av apene når han hadde den på skulderen. De sier i det minste at det bringer lykke, haha!

På vei ut av tempelet ble vi møtt av en jente som kom ropende og løpende sporadisk rundt, med noen damer som kom etter. De la henne ned på bakken og utførte en slags eksorsisme på henne. Det var utrolig spesielt og kom helt ut av det blå. Han som fulgte oss der inne fortalte at hun hadde vonde krefter i seg og de måtte få ut demonene med en slags sermoni og vi måtte be for henne. Vi ble ståene å se litt på, og jeg fikk filmet litt også (selvfølgelig med deres tillatelse). Det var veldig interessant og litt skummelt.

Etter besøket i Monkey Temple skulle vi kjøre tilbake til hotellet, og kjørte forbi en gammel vannkilde som kalles Step Well. Jeg hadde sett noen bilder av folk gående i disse trappende, og jeg hadde SÅ lyst å få til et sånt bilde der. I det jeg var på tur å gå ned i disse trappene ble jeg ropt etter av to politimenn og en vakt som passet på denne vannkilden. Det var visstnok strengt ulovlig å gå der. Men etter litt smisking og 400 rupees fattigere, fikk jeg gå ned å knipse noen bilder. Mens jeg gjorde dette kom det selvsagt et lass av turister som ville gjøre det samme, og det ble stor oppstandelse kan du si da ingen av disse fikk gjøre det samme, haha. But I got the shot!!

Vi bodde som nevnt på Hilton Hotel i Jaipur, og hvis noen av dere vurderer å reise dit vil jeg absolutt anbefale dette hotellet. De hadde sykt god mat, og verdens fineste bassengområde. Vi fikk også rom i 8. etasje med utsikt over byen, så det var nesten litt trist å forlate. Dyrt var det heller ikke!

Nå er jeg veldig spent på hva som venter i morgen når vi besøker Taj Mahal. Jeg har sagt til meg selv at mitt nye mål i livet er å besøke alle de 7 verdensunder i løpet av noen år, så nå kan jeg sjekke av i det minste ett, haha!


Vi snakkes <3

Kommentarer

Heeei dere<3

Endelig har vi kommet oss på reisefot igjen, det var så SYKT etterlengtet. Jeg og Thomas skal nemlig (som nevnt) reise litt rundt i India og Sri Lanka de neste ukene, og jeg er SÅ spent på hva som venter. Vi har så utrolig mye vi har lyst å gjøre og se!

Vi reiste fra Gardermoen i går, og landet i India i dag tidlig. Når jeg tenker tilbake på de siste 24 timene føles det som om jeg ser tilbake på en hel uke, haha. Det har nemlig skjedd så mye allerede, og vi har kun vært her i 1 dag!

Når vi landet i New Delhi ventet vår sjåfør på oss, som skal være med oss hele turen. Vi tenkte det var den beste løsningen da vi skal kjøre en del mellom forskjellige steder og har mye vi skal se! Ikke kostet det all verden heller, så det anbefaler jeg sterkt dersom noen vurderer å reise til India. Trafikken her er jo også helt galskap, så det føles trygt å ha noen som kjenner trafikken og byen godt.

Første destinasjon er Jaipur, og etter 5 (!!!) timer i bil var vi fremme ved hotellet. Vi bor på Hilton Hotel her i Jaipur! Vi skal bare være her i 2 dager, noe som egentlig er helt galskap da det er så sykt mye man burde få med seg.. så derfor tenkte vi å utnytte dagen ordentlig, så vi løp inn på hotellet med bagasjen og dro rett til Nahargarh Fort, som skulle vise seg å være kanskje det fineste utsiktspunktet jeg har vært ved! Desverre kom vi bare 30 min før de stengte, så vi rakk så vidt å knipse noen bilder før vi måtte dra, men gud så verdt det! Ikke bare var det en helt sinnssyk utsikt og solnedgang, men vi fikk også sett en haug med ville aper, kameler og påfugler (av alle ting), haha!

Okei, la meg forklare hva som skjedde to sekunder etter dette bildet ble tatt. Den fuglen øverst på bildet var altså en ørn. Mens jeg tok disse bildene kom denne ørna nærmere og nærmere, og rett etter jeg tok dette bildet stupte jeg ned av muren fordi denne ørna STYRTET mot meg. Jeg kan med hånda på hjertet si at den var mindre enn 5 meter unna meg. Og for å gi det hele litt kontekst - på andre siden av muren er det ca. 20 meter rett ned. Så ja, et bilde kan fortelle mye, men definitivt ikke alt. Men hva gjør man vel ikke for et Insta-bilde, hehe.

På vei hjem stoppet vi ved et tempel som så veldig fint ut, og som jeg tenkte vi kunne ta noen fine bilder ved. Vi gikk ut av bilen, og møtte på en gammel mann som etter litt om og men tok oss med inn i tempelet. Han ba oss om å ta av skoene, legge bort kamera og sette oss ned på et teppe. Han satte seg ned foran oss og pratet i vei på indisk, noe vi selvfølgelig ikke forstod et ord av, men tenker meg det var noen hellige utsagn. Vi fikk en prikk i panna, og han rørte sammen en slags miks av vann og urter som han helte i håndflatene våre og insisterte på at vi skulle drikke. Og jeg, som er så redd for å bli matforgiftet eller noe (teit, jeg vet haha), prøver diskret å la dette vannet renne mellom fingrene mine, for så å late som om jeg drakk det, haha. SÅ heller han masse sukker i hendene våre for å spise. Thomas helte i seg, og jeg latet som om jeg spiste det, men la det bak meg der jeg satt, i håp om å slippe unna (haha, HVORFOR er jeg så teit?!). Anyways.. denne sermonien går altså sin gang, og når vi er ferdige, har blitt helbredet og skal dra, ser han såklart dette sukkeret som jeg desperat har prøvd å gjemme unna. Han blir superfornærmet - forståelig nok - og nærmest tvinger meg til å plukke dette opp å spise det! Ydmyk som jeg var gjorde jeg jo det, og han sørget for at det virkelig ikke lå ETT eneste sukkerkorn igjen på teppet, haha. Det hele var bare så komisk, rart og litt pinlig. Dette var et forlatt tempel helt alene og øde på et fjell, uten noen andre mennesker enn han, så ja, det var ganske merkelig!

Nå kom vi akkurat inn døra etter en sykt deilig og etterlengtet middag i restauranten her på hotellet. Jeg har aldri vært noen megafan av indisk mat, men maten her er virkelig heeeelt sykt god! Det meste er vel og merke litt i sterkeste laget for meg, og bare i løpet av denne middagen kvelte jeg ned 1 liter med cola for å dempe det, hahaha. Men det er så verdt det!

Nå merker jeg at dette innlegget ble litt i lengste laget, så jeg runder av her, og skal sørge for å oppdatere dere på resten av reisen også! Vi snakkes<3

Kommentarer