Januar 2018

Instagram har jo blitt en ekstremt stor greie, og flere har begynt å skjønne at man kan gjøre business ut av det. Derfor tenkte jeg det kunne være på sin plass å dele mine aller beste "Instagram-tips". Det tar selvsagt en stund å bygge seg opp en business på Instagram, men et sted må man jo starte! Og her er mine aller beste tips for å komme seg dit (jeg må bare poengtere at dette gjelder de som ønsker å bygge opp Instagrammen sin, og ikke for de som bare ønsker å dele bilder med venner og familie) :

Fine bilder

Dette punktet er jo egentlig selvsagt, i og med at Instagram er en bildedelingstjeneste, og bildene er jo tross at grunnen til at folk velger å følge deg. Men å ta fine bilder, eller bare bilder med mening i det minste, er jo et godt utgangspunkt. Haha

Finn din nisje

Det er helt klart fint med variasjon på Instagram, men derfor er det jo også fint at man kan følge forskjellige mennesker? Haha. Point being – det beste er vel egentlig å ha en såkalt rød tråd i innholdet. Om det så er sport, reise, mote eller hva det enn måtte være! Bare pass på å ikke poste for mange selfies, det blir veldig kjedelig i lengden og genererer som regel ikke følgere – med mindre du har vært med på Paradise Hotel.

Ha en "stil"

Det første man ser i det man trykker seg inn på din Instagram er "feeden". Ser den ryddig ut, med en baktanke i fargevalg, stil etc. blir det plutselig veldig mye mer interessant for andre å scrolle seg nedover siden din. Personlig liker jeg kontraster i bildene, både med tanke på innhold og farger, og jeg legger sjeldent ut to bilder med samme fargetone etter hverandre, rett og slett fordi jeg synes det ser best ut slik. 

Og get ready, her kommer min største hemmelighet:

Jeg ser såå ofte at noen legger ut et bilde, for så å slette det igjen siden det ikke "passer inn", så det er heldigvis ikke bare meg som er litt for opptatt av det haha. Og i den anledning deler jeg altså nå min største Insta-hemmelighet: SNUG! Jeg har nemlig leita meg frem til en app som lar deg laste opp bilder (ikke på ekte) for å se hvordan feeden din vil se ut FØR du legger ut. Jeg bruker det seriøst hver eneste gang, og jeg tror helt ærlig jeg har utviklet en sykelig opptatthet av hvordan feeden ser ut pga denne appen, men jeg digger det haha. Slik ser det altså ut:

Her kan du altså både legge til nye og slette gamle bilder for å se hvordan det blir uten å faktisk gjøre det. Game changer!

Vær aktiv

Ønsker man å bygge seg opp en merkevare så må man også vise seg frem. Slik er det jo i stort sett alle aspekter i livet, og det gjelder også på Instagram. Jo mer aktiv du er med å kommentere og like bilder – jo flere ser navnet ditt, og forhåpentligvis trykker seg inn på profilen din. MEN – vær genuin for guds skyld. Det handler ikke om å kommentere bilder bare for å kommentere, men tenker man at et bilde er fint, hvorfor ikke kommentere det? Er du ekstra heldig resulterer det i at du får flere kommentarer selv, og igjen blir mer synlig. Det er altså dette denne velkjente "algoritmen" alle snakker om handler om. 

Last opp regelmessig

Her skal jeg hvertfall ikke bruke meg selv som eksempel, for i det siste har jeg vært så dårlig på akkurat dette da jeg har vært ganske inaktiv i det siste. Dette merker jeg veeeeldig på aktiviteten på det jeg legger ut, algoritmen går rett ned om du ikke er flink til å legge opp bilder. MEN - for guds skyld, regelmessig betyr ikke at du trenger å legge opp 6 selfies på en dag. Ut fra egen erfaring er det magiske tallet 1-2 bilder om dagen (well, unless you're Rihanna).

Kvalitet

Kvalitet er så viktig. Dårlig lyssetting, fettete kameralinse osv er no go. Altså, jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tatt et bilde jeg er dødsfornøyd med, men ikke har lagt ut fordi kvaliteten er crap. Slik som bildet her (endelig fikk jeg en unnskyldning til å legge det ut likevel hehe):

Igjen, det finnes ingen regler på hvordan man skal bruke Instagram. Dette er rettet mot de som ser et potensiale til å gjøre det til noe større, og selvsagt ikke for de som kun ønsker å bruke Instagram for å vise venner og familie hva de driver med :-)

Del gjerne dine beste Instagram-tips (eller tips generelt) her i kommentarfeltet eller på Instagram :-) Toodles!

Kommentarer

marrakech bound

Weee! Jeg har vært så ekstremt reisesyk i det siste (eller alltid, haha) og ENDELIG har ting falt på plass og jeg skal altså til Marrakech om ikke så lenge! Jeg har faktisk ikke satt noen dato enda, fordi det må klaffe med jobb osv, men hotell er i boks og det er bare å bestille flybilletter så snart jeg har funnet en dato. Jeg gleder meg SÅ sykt mye, jeg har nemlig vært i Marocco én gang før, og jeg elsket det! Jeg var der sammen med min kjære, vakre, snille Sophie som tok meg med på surfecamp med Lapoint et sted som heter Taghazout (et stykke utenfor Agadir). FOR en magisk plass. Bildet over er faktisk fra da, og det var den stranda vi surfet på hver dag. Hvor fint?! Det er virkelig noe jeg kan anbefale på det aller sterkeste. Og det beste? INGEN turister! En av dagene gikk jeg ned til stranda for å bare være, og det eneste jeg kunne se langs den enorme stranda var mannen og kamelen på bildet over. Det var virkelig et drømmende øyeblikk og jeg får gåsehud av å tenke tilbake på det.

Denne gangen er det altså Marrakech som står for tur, og GUD som jeg ser frem til det. Kulturen der er jo så annerledes fra vår, og det elsker jeg. Jeg og kjæresten har snakket om å dra til Marrakech i snart et halvt år, og nå som han hadde bursdag måtte jo det være den perfekte bursdagsgaven!

Planene for turen er å både få til å dra inn til ørkenen (kanskje til og med overnatte der?), og å ta en dagstur ut mot kysten for å få litt strandliv, og forhåpentligvis klarer jeg å lure kjæresten med på surfekurs, haha. Han er desverre ikke like glad i surfing som meg.. Meeen det kommer uansett til å blir helt fantastisk, og jeg skal sørge for å knipse masse bilder som dere får se! Vi skal bo på et hotell som heter Mon Riad som ligger midt i sentrum. Det er sååå fint, og veldig "Marokkansk" stil, så jeg er litt redd denne turen kommer til å bli en eneste stor photoshoot, haha. Neida. Joda.

Kommentarer

Jeg har lenge gledet meg til å kunne dele mine fototips med dere, da dette er noe jeg har fått mange spørsmål om på Instagram. Jeg kommer til å dele det opp i to deler, hvor den ene omhandler tips til redigering av bilder, og det andre hvordan man tar best mulige bilder! Jeg er ingen profesjonell, men jeg har lenge interessert meg for foto og film, og har over en god periode prøvd meg frem og lært veldig mye ved å la meg inspirere av andre. Det som er så gøy med foto er jo at man absolutt ikke trenger et svindyrt kamera for å ta gode bilder, og det er nettopp derfor jeg ønsker å dele noen enkle tips til hvordan man kan gjøre bildene enda bedre med noen superenkle triks! 

First thing first

Bare for å få det ut av banen med én gang – bilder tatt på skrå gir sjeldent en bedre effekt enn ved å ta de i rette linjer. Derosm man er litt ustødig på hånda og ikke får linjene helt rette så har de fleste redigeringsprogram et verktøy som retter opp bildet, inkludert Instragram så her er det no excuse!

Rule of thirds

Du har kanskje irritert deg over disse linjene som av og til strekker seg over kameraskjermen når du skal ta bilde? Ja, de kan faktisk være til nytte. I fotoverdenen er det nemlig noe som heter "the rule of thirds", som i praksis betyr at det du vil fokusere på i bildet, burde treffe et av stedene der linjene enten krysser hverandre, eller å bruke linjene, slik som i eksemplet her:

Her har jeg brukt linjene i forhold til både horisonten og kamelen/mannen.

Selvom dette kan være greit å ha i tankene, så betyr det ikke at bilder blir kjipe om man ikke bruker denne “regelen”. Bilder kan bli vel så bra om man ønsker å sentrere objektet eller ikke, man må bare se selv hva som funker best i øyeblikket. Selv tenker jeg ikke særlig på det i det jeg tar bildene, men jeg tar det i tankene når jeg beskjærer de senere i et redigeringsprogram.

Vær i bevegelse

Dersom du skal ta bilde av noen, eller bli tatt bilde av, så ser det alltid best ut dersom man klarer å få situasjonen til å se "ekte" ut. Unngå å hvile deg på venstrefoten med armene på midja, og prøv heller å skape en slags "mosjon". Når jeg blir tatt bilde av prøver jeg ofte å være i bevegelse, dette gjør bildet mer spennende og bildene blir aldri det samme. 

Tenk på bakgrunnen

Noe som kan være avgjørende for om bildet blir bra, som man kanskje ikke tenker over, er bakgrunnen. Du kan alltid klare å se fantastisk ut på et bilde, men dersom bakgrunnen ser rotete og kjedelig ut så kan det utgjøre stor forskjell. Tenk over hvilken feeling du ønsker at bildet skal utstråle, og se bakgrunnen deretter. I noen settinger kan en nedtagget vegg med en skitten søppelkasse gjøre et bilde like kult som strand og palmetrær. 

Ta bildene i RAW-format

Det er ikke alle kamera/mobiler som har denne funksjonen, men dersom du har det – BRUK det! Å ta bilder i RAW-format kan utgjøre en enorm forskjell når du setter deg ned for å redigere bildene etterpå. Funksjonen gjør at bildene blir tatt uten “forhåndsinstillinger", og det blir mye enklere å dra frem detaljer og farger i bildet etterpå. Et must om du redigerer i Lightroom (redigerer alltid bildene her). 

Her kan du se hvor mye mer detaljer man kan få frem ved å ta bilder i RAW.
Kommentarer

Hvem skulle tro at jeg plutselig skulle sitte her å skrive mitt første blogginnlegg? Ikke jeg, selv om det garantert ikke kommer som noe sjokk for de fleste jeg kjenner, haha. Jeg har lenge følt et litt større behov for å skrive og uttrykke meg enn man kan på Instagram (@charlotteesolli heter jeg der) hvor man gjerne er noe mer begrenset.  Noen måneder tilbake begynte jeg å leke litt med tanken, som etterhvert utviklet seg til å faktisk sette i gang med å opprette en helt egen blogg. Det føles utrolig rart, men jeg er sikker på at det kommer til å dra mye spennende med seg, og jeg ser frem til å bruke bloggen til å kunne dele tips, erfaringer og opplevelser med dere! Det skal bli godt å endelig ha en plass hvor jeg kan dele enda flere bilder og skrive enda mer.

Jeg har faktisk brukt noen måneder på denne bloggen - som den perfeksjonisten jeg er haha. Heldigvis har jeg fått god hjelp fra et fantastisk team som har hjulpet meg med design og alt det tekniske, og takket være dem kom jeg altså i mål. Så dersom du skulle gå med tanker om å opprette egen blogg, nettside, nettbutikk eller hva det nå skulle være, så anbefaler jeg å sjekke ut nettsiden deres www.inoweb.no. De er utrolig dyktige, kreative og behjelpelige!

Med bloggen håper jeg på å kunne inspirere, motivere og engasjere i alt fra reise til mote og trening. Jeg har faktisk enda et prosjekt på gang som forhåpentligvis vil se offentlighetens lys om veldig kort tid. Det er noe jeg har jobbet veldig mye med og jeg gleder meg til å dele med dere! 

Kommentarer